Eurovision Song Contest 2012-05-26 Baku, Azerbaijan

United Kingdom: Engelbrekt Humperdinch, Love Will Set You Free:      (6)

Lite för mycket ”berättelse”. Händer inget, fastnar inte och men han tar tonerna perfekt. Scen arbetet är helt okej! Plats 8.

Hungary: Compact Disco, Sound Of Our Hearts:               (3)

Låter som alla andra, ingen styrka i låten. Onödig kör och för mycket blinkande ljus. Hörde inte när refrängen kom. Inget man lyssnar på fler gånger. Plats 17.

Albania: Rona Nishliu, Suus:                                                (0)

Inga passande kläder, ser ut som den onda drottningen i Snövit. Men tonerna är höga och bra! Alldeles för mycket skrikande! Oj, där sprack skärmen på Macen. Plats 26!!!

Lithuania: Donny Montell, Love Is Blind:                           (6)

För mycket Michael Jackson och Danny Saucedo! Pop blandat med kärlek, kanske inte så populärt. Men det är rätt okej! Plats 10.

Bosnia & Herzegovina: Maya Sar, Korake Ti Znam:                  (4)

Klagar gör man inte här. Kläderna passar verkligen inte. Vad är det för läte? Kanske en korp? Jag tror att Carola vill ha tillbaka sin fläkt. Plats 15.

Russia: Baranovskiye Babushki, Pary For Everybody:                  (12)

Brödet är bättre än dem! Årets skämt! Rullatorn står och väntar på dem, eller kanske till och med en begravningsentreprenör. Jag vill smaka på brödet.L Det borde stå ett krematorium där istället. Undra hur efterfesten ser ut, höga på dropp? Plats 2.

Iceland: Greta Salóme & Jónsi, Never Forget:                     (7)

Rätt bra låt och denna låt behövde faktiskt en kör och det är helt klart en låt jag skulle fortsätta att lyssna på. Dock visste jag inte att Alexander Ryback’s syster bodde på Island. Plats 9.

Cyprys: Ivi Adamou, La La Love:                             (8)

Bra tryck och tempo. Sverige har lyckats med en bra låt (igen). Spice girls?! Sjunger lite falskt på vissa delar av låten. Lyssnar på den här igen! Plats 4.

France: Anggun, Echo (You And I):                         (7)

Bra scen nummer, men för stökigt, det hade varit bra ändå! Bra låt. Där såg vi Carolas fläkt igen! Snälla, hon var med för flera år sedan. Plats 11.

Italy: Nina Zilli, L’Amore È Femmina (Out Of Love):                    (9)

En bra blandning av Duffy och Amy Winehouse, något jag gillar. Rätt snygg klänning. Hennes rörelser passar bra ihop och det är rätt synkat. Plats 12.

Estonia: Ott Lepland, Kuula:                                                (2)

En rent ut sagt tråkig ballad med höga toner! Ja, vad är det vi ska lyssna efter? Efter hans usla låt eller? Snälla Estland, ge upp! Plats 25.

Norway: Tooji, Stay:                                     (3)

Visste inte att Eric Saade hade en identisk tvilling? I wanna be popular, popular.   Dålig låt, låten säger stanna men jag har stor lust att gå! Plats 21.

Azebaijan: Sabina Babayeva, When The Music Dies:                   (5)

Hur mycket har hon betalat för läpparna? Fyllde mina förväntningar! J Helt okej låt, lyssnar gärna på den igen! Plats 18.

Romania: Mandinga, Zaleilah:                                           (9)

Bra moonwalk. Duktiga dansare! Cool låt, gillar denna faktiskt. Sätter sig lite på hjärnan men inte på det negativa sättet. Plats 13.

Denmark: Soluna Samay, Should’ve Known Better:                    (10)

Glad och uppåt låt, får mig att känna mig fri. Hoppas att det går bra för denna låt! Tur att dem inte sjöng på danska, annars hade låten blivit riktigt dålig. Plats 14.

Greece: Eleftheria Eleftheriou, Aphrodisiac:                                  (9)

Typisk grekisk och det är faktiskt bra! Helena är väl inte med i år igen? 😉 Spotify låt! Glad och får mig att vilja dansa som en komplett idiot. Plats 5.

Sweden: Loreen, Euphoria:                                      (12)

Sjukt bra! Loreen denna gång är det perfekt. Gåshud och kan verkligen inte sitta still. Min mage pirrar så otroligt mycket! Loreen du kommer verkligen att vinna. Alla applåderar när hon bara rör armarna upp och ner, du gör alla hela! ❤ Plats 1.

Turkey: Can Bonomo, Love Me Back:                                 (2)

När kommer kobran upp ur runan? Sju sjö sjuka sjömän sjunger så sjukt dåligt. Pippi på de sju haven på uppdrag att befria sin fader. Plats 24.

Spain: Pastora Soler, Quédate Conmigo (Stay With Me):                        (8)

Får inte somna nu. Bra, där kommer kraften som får mig att vilja hålla mig vaken. Men ett minus är att u-ringningen är så djup att man ser knävecken! Plats 19.

Germany: Roman Lob, Standing Still:                               (10)

Han sjunger om att stå still och det är bra för att han står rätt stilla. Bra låt, har lyssnat på den rätt många gånger innan. Gillar den skarpt! Plats 7.

Malta: Kurt Calleja, This Is The Night:                                (7)

Bra låt! Dansar runt omkring i rummet och det här är den här natten! Men en DJ är onödigt om han ändå bara ska hoppa upp och ner? Plats 20.

Macedonia: Kaliopi, Crno I Belo:                             (0)

Men snälla Makedonien, stanna hemma och håll tyst! Säg inte ett ord och kom inte tillbaka hit en gång till för här ska ni i alla fall inte vara. Plats 23.

Ireland: Jedward, Waterline:                                              (10)

Klädseln är så klart förbättrad. Duracell kaniner, bra synkat och en rätt hoppig låt. Får mig att känna mig blöt. Tur att det kom lite vatten i alla fall, annars hade det varit meningslöst att kalla låten för Waterline, gillar låten. Plats 6.

Serbia: Zeljko Joksimovic, Niije Ljubav Stvar:                  (0)

Bra piano intro, det är bra förutom att fiolerna förstör lite. Mozart är död och han sjöng mycket bättre än dig Zeljko. Plats 22.

Ukraine: Gaitana, Be My Guest:                              (10)

Bra låt! Känns som om Whitney H är hennes gäst. Men det gör inget, gillar denna låten ändå, from the bottom of my heart, you can be my guest. Plats 3.

Moldova: Pasha Parfeny, Lautar:                            (10)

Lyckopiller! Akta dig för tjuren. Bra låt som får mig att vilja dansa. På tal om att dansa så ser dansarna ut som retro-lampskärmar. Bra låt! Plats 16.

 

 

Summa:         209

Kommentera är du gullig! :D